tamassociati | TAKING CARE IN ARCHITECTURE |


PROJECTS | HEALTH CARE | PAEDIATRIC CENTRE BANGUI, CENTRAL AFRICAN REPUBLIC (CF)

Visual Slideshow

The hospital is a one storey building with a courtyard typology and central patio made of quarry brick and traditional wooden ceiling. To increase energy performances the clinic was provided with a high insulating wall, a natural ventilation system of the roof, insulated low-emission glass and shielding of the wall.

Place: Bangui, Central Africa Republic
Client: Emergency ngo
Timetable: 2007-2008
Activity: preliminary, detailed, final design, site engineering
Amount of works: 515.000 EUR
Team: studio tamassociati
Photo: Marcello Bonfanti


General Plan


Elevation and section


Ventilation scheme

ABOUT

PROJECTS

INNOVATION


SERVICES

CONTACT


NEWS